Wednesday, January 19, 2011

.:: DrIvE kErEtA::.

kereta idaman aku..hehehe..


hehe..masuk hari ni maksudnya dah 4 kali aku pergi kelas memandu..mungkin dah lebih 8 jam kowt..Alhamdulillah hari ni aku rase dapat drive kereta dengan lebih yaking lagi.cuma kadang-kadang tu adelah jugak tersasul2..haha..tp yg pntg td aku ingatkan lutut cikgu aku tu gear.! oke fine..malu kowt yg tu..haha..


nak tunjuk jugak lesel L..yeayy.! haha..


meh sini aku nak bagi korang semua ingat tips2 sebelum memulakan perjalanan oke(khas tuk yg nak amik test jpj je)..

  1. Betulkan tempat duduk
  2. Betulkan cermin sisi dan cermin pandang belakang
  3. Pakai tali pinggang keledar
  4. Pastikan gear berada di dalam keadaan bebas sebelum enjin dihidupkan
  5. Hidupkan enjin, periksa lampu isyarat “signal”, lampu “double signal”, air, wiper dan hon
ingat tu jangan xingat..benda penting tu..hehe..tapi kadang2 aku pun x ingat jugak..huuu..harap boleh buat tuk test jpj ni nanti..

hah..kawan2 yang duduk area gambang atau warga UMP sendiri..lau nak amik lesen boleh la contactku keyh ;)

4 comments:

-JuvItArs- said...

wah..tahniah2~~ awk dh blh mmndu..
tp sy heran la skit..asl dlm byk2 kete tu.. viva jgk yg awk suka ek??
sbb dia kcik cm awk eyh?? ahhahah

!! AkU sKaNdAl !! said...

hehe..mekasyeh..x sbr ni nk dpt p pulak..hehe..tuk kereta pertama saya,saya idamkan viva tu..tp dh keje de rezeki tkr la keta bsr2 sket..hehe..

cokiedacomot said...

all da besh ujian jpj :)

!! AkU sKaNdAl !! said...

thanks cik cookie..seram ni..wawawa..